انواع تبلت
پس از مدت كوتاهي پس از ورود گوشيهاي هوشمند به بازار، دستگاههايي با كاربردهاي مشابه و تنها با تفاوت نمايشگرهاي بزرگتر با نام تبلت روانه بازار شدند. ويژگي اصلي تبلت ها صفحه نمايش لمسي و قابليت حمل آسان آنها بود. با گذشت زمان علاقه مردم به تبلت ها بيشتر و بيشتر شد و علاوه بر اينكه كار با تبلت ها بسيار لذت بخش بود، شركت هاي توليد كننده نرم افزار نيز نقش بسزايي در محبوبيت تبلت ها داشتند. در واقع كار با نرم افزارها و بازي هايي كه در اسمارت فون هاي كوچك لذت نمي برد در تبلت ها به اوج خود رسيد. و روز به روز بر تعداد اين بازي ها و نرم افزارها افزوده مي شد، از طرفي نرم افزارهاي مختلف شبكه هاي اجتماعي به بازار عرضه مي شد كه رقابت كار با تبلت ها را به ويژه براي جوانان افزايش مي داد. امروزه تقاضاي بازار مصرف براي كار با تبلت ها و گوشي هاي هوشمند با صفحه نمايش بزرگتر به قدري گسترش يافته است كه شاهد پيشي گرفتن فروش تبلت ها از انواع رايانه هاي شخصي هستيم. از طرفي اين تقاضاي زياد و اقبال شگفتانگيز مصرفكنندگان باعث شده تا برندهاي مختلف تبلت به بازار عرضه شود. و باعث اعتراض و انتقاد برخي از مصرف كنندگان تبلت شده است.
مطالب مرتبط: تعميرات تخصصي مانيتور ??
معرفي انواع تبلت
تبلت يك رايانه قابل حمل است كه بزرگتر از تلفن همراه يا دستيار ديجيتال شخصي است و داراي صفحه نمايش لمسي است. هدف اصلي تبلت انجام كارها با استفاده از لمس صفحه به جاي استفاده از صفحه كليد است. ضمناً در سازمان فرهنگ لغات ايران تبلت جايگزين تبلت شده است.
ويژگي هاي
تبلت ها قابل حمل هستند و به راحتي جابه جا مي شوند.
قرص ها نازك هستند.
با استفاده از نرم افزارهاي مختلف پردازش متن مانند آفيس و... مي توانيد روي تبلت بنويسيد.
تبلت هاي امروزي داراي ويژگي هاي بيشتري هستند مانند:
تماشاي انواع فيلم و گوش دادن به موسيقي با كيفيت بالا
خواندن كتاب هاي الكترونيكي در قالب هاي مختلف
ويرايش و ايجاد متن و ...
عكاسي و تصويربرداري با كيفيت بالا و برقراري تماس تصويري
اتصال به اينترنت از طريق WIFI و اتصال به اينترنت با داده تلفن همراه (2g، 3g، 4g و غيره)
انجام بازي هاي سنگين و اجراي انواع برنامه ها
نصب انواع نرم افزار اندرويد يا iOS (بسته به سخت افزار تبلت)
از ديگر ويژگي هاي تبلت ها مي توان به موارد زير اشاره كرد:
پشتيباني از سيستم اينترنت بي سيم، مديريت ايميل و شبكه هاي اجتماعي
برنامه هاي كاربردي و چند رسانه اي
مصرف انرژي كمتر (بسته به نوع تبلت) نسبت به لپ تاپ
يك مقاله در مورد انواع صفحه نمايش گوشي بخوانيد. ??
سهم اصلي بازار تبلت ها در ابتدا تنها متعلق به اپل بود كه با عرضه سري تبلت هاي آيپد توانست انقلابي در حوزه فناوري ايجاد كند. اما پس از آن شركت هاي ديگري مانند سامسونگ، آمازون، گوگل، ايسوس و اچ پي نيز به فكر عرضه تبلت افتادند. تبلت هاي آيپد عموما كيفيت بالايي دارند و معمولا با مجهز بودن به سخت افزارهاي روز، كارايي بالايي از خود نشان مي دهند.
سامسونگ نيز چند سالي است كه با ارائه سري گلكسي تب با تبلت هاي آيپد رقابت مي كند. ساير توليدكنندگان عرصه را رها نكرده اند و دائماً تبلت هاي خود را به روز مي كنند.
تبلت ها در سايزهاي 7 اينچ، 10 اينچ و بزرگتر از 10 اينچ توليد مي شوند و تبلت هاي 7 اينچي به دليل سبكي و كوچكي طرفداران خاصي دارند.
در اين ميان اچ پي با ارائه سري تبلت هاي 7 اينچي خود در سپتامبر 2012 پا به عرصه رقابت گذاشته است.اولين نكته قابل توجه در مورد اين تبلت قيمت آن است كه يكي از تبلت هاي ارزان قيمت محسوب مي شود اما كمي گران تر است. در مقايسه با تبلت Amazon Kindle Fire. Kindle Fire آمازون از نظر قيمت نزديكترين رقيب تبلت HP Slate است، اما به خوبي تبلت HP Slate نيست. تبلت 7 اينچي اچ پي داراي رزولوشن 1024 در 600 است و از پردازنده ARM Cortex-A9 بهره مي برد. بزرگترين مزيت تبلت هاي اچ پي نسبت به ساير تبلت ها استفاده از سيستم صوتي Beats است كه كيفيت صداي خروجي را در اين تبلت ها به ميزان قابل توجهي افزايش داده است.
گوگل نيز با توليد سري تبلت هاي نكسوس كه ايسوس مسئوليت نكسوس 7 و سامسونگ نكسوس 10 را بر عهده داشت، وارد دنياي تبلت ها شد.نكسوس 7 در سال 2012 به عنوان يكي از پرفروش ترين تبلت هاي اندرويدي جهان شناخته شد و اكنون گوگل با توليد نسل دوم نكسوس 7 بسياري از كاستي هاي سري اول را برطرف كرده است. سري اول نكسوس 7 داراي پردازنده 4 هسته اي انويديا تگرا 3 با فركانس 1.2 گيگاهرتز و يك گيگابايت رم و رزولوشن بالا مي باشد. صفحه نمايش 1280 در 800. يكي از ايرادات اولين سري نكسوس 7 نبود دوربين عقب بود. سري دوم نكسوس 7 بسياري از كاستي هاي سري قبلي از جمله پردازنده قدرتمندتر اسنپدراگون اس 4 پرو، 2 گيگابايت رم، دوربين 5 مگاپيكسلي و صفحه نمايش فول اچ دي (1920 در 1080) با ضخامت برابر را برطرف كرده است. كمتر از سري اول را مي توان نام برد.
همچنين شركت ايسوس يك سري تبلت ترانسفورماتور پد بسيار با كيفيت و تبلت Memo pad بسيار ارزان و فبلت فون پد كه يك تبلت 7 اينچي با قابليت مكالمه تلفني است و سري پدفون كه 4 مي باشد توليد كرده است. وي خاطرنشان كرد: تلفن همراه اينچي كه در داك تبلت 10 اينچي قرار مي گيرد و به تبلت 10 اينچي تبديل مي شود.
تبلت 20 اينچي پاناسونيك كه نسخه كامل ويندوز 8 روي آن نصب شده است، در حال حاضر بزرگترين تبلت موجود در بازار است. تبلت 20 اينچي پاناسونيك از پردازنده Core i5 اينتل سري U استفاده مي كند و بنابراين قادر به اجراي نسخه كامل ويندوز 8.1 مايكروسافت است. صفحه نمايش 20 اينچي آن داراي رزولوشن 3840 در 2560 پيكسل است و از 8 گيگابايت حافظه رم و 256 گيگابايت حافظه SSD استفاده مي كند.
يكي از شركت هاي ايراني توليد كننده تبلت، برند فراسو است كه در سال 1392 با راه اندازي خط توليد با فناوري SMT در كارخانه هاي خود واقع در شهرك صنعتي پرند، اولين تبلت خود را با نام Fast 711 وارد بازار كرد.
شركت فراسو با سابقه اي نزديك به ربع قرن در زمينه طراحي، توليد، بازاريابي و پشتيباني محصولات كامپيوتري و الكترونيكي در ايران و منطقه خاورميانه فعال است.
صنايع كامپيوتر فراسو در سال 1368 با هدف ترويج محصولات انفورماتيك تاسيس شد و يكي از توليدكنندگان تبلت در ايران مي باشد.
فراسو يكي از معدود توليدكنندگان تبلت ايراني است كه از نيروي كار داخلي در داخل كشور استفاده مي كند.
آخرين تحقيقات
محققان دانشگاه كوئينز در كانادا موفق شدند تبلتي بسازند كه به ضخامت يك ورق كاغذ است. اين كامپيوتر همچنين بسيار انعطاف پذير است.
بيشتر بخوانيد ??
برچسب: